Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Duurzame energie aanbiedingen van energieleveranciers

Zelfs als je als ondernemer vanwege beperkingen niet zelf zonnepanelen op het dak kunt leggen of op een andere manier groene energie kunt opwekken, kun je toch bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld. Dat begint bij de keuze voor een energieleverancier. Want sommige energieleveranciers zijn groener dan anderen. Ieder jaar opnieuw nemen onder meer WISE, Natuur & Milieu en de Consumentenbond de verschillende energiemaatschappijen onder de loep. Vervolgens krijgt ieder energiemaatschappij een cijfer op een schaal van 1 - helemaal niet groen, tot 10 - zo groen mogelijk. Zo kunnen duurzame ondernemers bepalen welke energiemaatschappij het best bij hen past.

Energie aanbiedingen voor duurzame ondernemers

Leveranciers zijn verplicht om hun stroometiketten te publiceren en deze etiketten zijn openbaar in te zien. Daardoor is het al beter mogelijk om als ondernemer een beeld te krijgen van welke aanbieder groen is en welke aanbieder je beter kunt vermijden. Uiteraard bieden energiemaatschappijen ook aan ondernemers verschillende energie aanbiedingen. Door een lijst te maken van de groenere aanbieders, weet je welke aanbiedingen je het best kunt overwegen.

Wie zijn de groenste energieleveranciers van 2024?

Als je energie aanbiedingen gaat vergelijken op Energieaanbieding.nl, zie je meteen in de vergelijkingstool het kopje ‘duurzaam’ staan. Door deze aan te klikken, krijg je een overzicht van de energie aanbiedingen die worden uitgegeven door groene energiemaatschappijen. Zo is het onder meer mogelijk om aan te geven of je groene stroom wilt en of deze uit Nederland moet komen. We weten in Nederland allemaal dat we zoveel mogelijk van het gas af moeten, maar nog lang niet ieder bedrijfspand kan alleen op energie en zonder gas werken.

Om deze reden is het mogelijk het gebruik van gas CO2 te compenseren, zodat je bijdraagt aan een groenere wereld. Een voorbeeld van een energiemaatschappij die duurzaam is, is bijvoorbeeld Next Energy, Frank Energie en Live Energy. Ook partijen zoals Eneco en Oxxio worden steeds groener. De groenste aanbieders van 2024 zijn onder meer Engie, Greenchoice, Vandebron en Pure Energie.

Samenstelling van energie aanbieding

Bij het overwegen van een energie aanbieding is het goed om te kijken naar de beloftes die de energie aanbieder doet. Zo zie je meteen al bij het vergelijken of de groene stroom uit Nederland komt, of bijvoorbeeld uit Noorwegen. Ook zie je de verhoudingen van hoe de groene stroom wordt opgewekt. Bijvoorbeeld de helft van de groene stroom is opgewekt uit zonne-energie en de andere helft uit wind-energie. Sommige aanbieders zoals Next Energy bieden geen mogelijkheid om de CO2-uitstoot van gas te compenseren. Daarom staat er bij zo’n aanbieding ‘Grijs gas’.

Maar een aanbieder als Frank Energie biedt voor 80 euro per jaar meer wel CO2 gecompenseerd gas aan, waardoor ondernemers bijdragen aan een beter milieu. Op deze manier is het mogelijk om zelf te kiezen welke doelen je wilt halen.

Kortingen en bonussen

Het is bovendien om als ondernemer ook te kijken naar bonussen en kortingen. Daardoor is het mogelijk om een groenere keuze te maken en ook te profiteren van lagere tarieven of kortingen. Een voorbeeld van zo’n aanbieder is Eneco. Deze biedt groene stroom uit Nederland aan, wekt vooral op uit wind-energie en gebruikt minder zonne-energie. Daarbij is het ook mogelijk om van een loyaliteitsbonus tot 170 euro te profiteren. Blijf je als ondernemer langer klant, dan is dit behoorlijk voordelig. Een nadeel van de aanbieding is dat Eneco alleen grijs gas aanbiedt.

Een beter aanbod is dan bijvoorbeeld van Engie. Deze aanbieder biedt groene stroom uit Nederland aan en maakt gebruik van 100% wind-energie. Bovendien is het gebruik van gas CO2 gecompenseerd. Nieuwe klanten krijgen ook een korting van 250 euro. Bij Pure Energie wordt een soortgelijk contract aangeboden, met een korting tot 180 euro.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Bij het overstappen naar een andere energieleverancier is het dus goed om op de samenstelling van energie te letten. Sommige aanbieders maken namelijk gebruik van biomassa, wat geen groene energie is. Bovendien kan de kwaliteit van de klantenservice per aanbieder verschillen. Het blijft daarom belangrijk om energie aanbiedingen met elkaar te vergelijken en ook de dienstverlening van een aanbieder onder de loep te nemen. Houd bij het overstappen rekening met de looptijd van het contract en de opzegtermijn. Te vroeg opzeggen kan leiden tot overstapboetes. Het is daarom verstandig eerst het contract erop na te slaan, alvorens de overstap in gang te zetten.

Geplaatst in Blogs
8 apr. 2024